Fotledsskydd när du stukat foten

En stukad fot är en av våra vanligaste skador. Att använda ett fotledssskydd när du stukat foten kan hjälpa till att stabilisera fotleden och underlätta läkeprocessen. 

Detta förorsakar stukningar 

Att stuka foten kan hända väldigt plötsligt och är lätt hänt. Dom allra flesta stukningarna sker i sambande med rörelse, men det är inte helt ovanligt att en fot kan stukas i stillastående lägen och situationer.

Stukad fot i vardagssituationer

Det kan hända när du är ute på en promenad och råkar sätta ner foten på en omjämn yta eller en kant av något slag. Det kan också ske i samband med någon form av utövande av aktivitet. I hem med trappor är det relativt vanligt att man trampar snett när man är på väg nedför en trappa och när det händer så blir belastningen mycket större då kropptyngden nedför blir en större belastning än normalt.

Stukningar inom idrott och aktivitet

Mång idrottsutövare stukar foten någon gång och allra vanligast är när man är ute och springer i ojämn terräng, men det är också vanligt förekommande inom sporter där man springer mycket. Alltifrån fotbollsutövande till racketsporter som padel, squash och tennis, och till och med inom bordtennis förekommer det stukningar.

Stukat foten i arbetet

Det är minst lika vanligt med stukningar på arbetsplatser. Yrken med stor fysisk belastning är vanligt förekommande i statistiken över fotledsskador. Även här är det ojämna ytor och trappor som orsakar att snedsteg som leder till att foten viker sig och ledbanden dras ut.

VACOtalus fotledsskydd

Återhämtningsprocessen när man stukat foten

Hur lång tid det tar att bli återställd från en stukning beror helt på hur allvarlig stukningen är. Om det bara rör sig om en lättare vrickning så kan det ta från några dagar till en veckan innan fotledsskadan är läkt. För en normal stukad fot brukar återhämtningstiden vara en till två veckor. Vid allvarlig fotledsskada kan det ta flera veckor att läka, ibland längre tid än så.

Fotledsskydd underlättar vid läkning

När man har stukat foten av normalgraden eller värre så kan det vara bra att använda ett hjälpmedel av något slag. Man kan linda fotleden med en gasbinda eller använda ett fotledsskydd. Ett fotledsstöd stabiliserar foteden och kan göra det möjligt att stödja på foten någonlunda. Men det är viktigt att välja ett fotledsskydd som ger stabilitet och rörlighet men som också går att anpassa, samtidigt som det ska vara lätt att både spänna och som att ta av oavsett om det är en strumpa under eller en sko som sitter på foten.

VACOtalus fotledsskydd rekommenderas av läkare

Vill du verkligen ha ett bra fotledsskydd så ska du köpa ett VACOtalus fotledsstöd. För mer information så finns den här hemsidan där det går att läsa mer om detta fotledsskydd och stukade fötter. Det finns att köpa hos Octopus Limedic som har en webshop med många olika kvalitetsprodukter. Förutom hjälpmedel för fotledsskador så finns där också hjälpmedel för andra typer av fotskador och för händer, men också för diabetes och skydd för ortos och gips. 

10 Jan 2023

Välkommen

Vi erbjuder högkvalitativa städtjänster för företag, föreningar och organisationer. Genom vårt engagemang för att leverera effektiva och skräddarsydda lösningar skapar vi en ren och välskött arbetsmiljö för alla våra kunder.

Evidentappen

Utforska vår Evidentapp och få tillgång till praktiska funktioner och verktyg i din mobil som gör städningen smidigare och ännu mer effektiv.
Ladda ner appen på Appstore Vår app på Google Play

Nyhetsbrev

Följ oss

Länkar

Vi stödjer/sponsrar

Certifieringar


UC-sigill
UC Guld - Högsta kreditvärdighet

Bisnod logo
Bisnode AAA - Bästa kreditvärdighet
Nordiskt Tillväxtcertifikat
Nordiskt Tillväxtcertifikat

Svanenmärket

Seviceföretagens märke

Hör av dig till oss för kostnadsfri genomgång av ert behov!