Missa inte vår blogg

Det finns mycket att lära av våra städtjänster. I våran blogg skriver vi om vardagligheter och tipsar förstås om allt som har att göra med städning, förbrukningsmaterial och branschnyheter.

Senaste inläggen i bloggen

RSS

Arbetet med att göra personal engagerad och pålitlig

28 Feb 2023

Arbetet med att göra personal engagerad och pålitlig

Inom städbranschen är personalomsättningen hög och lönerna inte de bästa. Därför gäller det att jobba aktivt med trivsel, engagemang och ansvar för att få en mer pålitlig personal som stannar länge.

Åtgärder för att öka engagemanget hos personalen

På Evident Clean jobbar vi bland annat med följande faktorer för en mer engagerad personal:

 • Utbildning och träning: Att ge personalen tillgång till regelbunden utbildning och träning kan öka deras självförtroende och förbättra deras prestationer. Detta kan inkludera utbildning om städtekniker, användning av nya städprodukter och -maskiner, samt hälsosäkerhet.

 • Tydliga mål och feedback: Att sätta tydliga mål och förväntningar kan hjälpa personalen att förstå vad som förväntas av dem och hur deras prestationer mäts. Att ge regelbunden feedback och erkänna deras insatser kan också hjälpa till att öka motivationen och engagemanget.

 • Skapa ett positivt arbetsklimat: Att skapa en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar öppen kommunikation och samarbete kan också öka personalens engagemang. Att erkänna och belöna deras prestationer och skapa en känsla av samhörighet och gemenskap kan också bidra till att öka deras motivation och engagemang.

 • Ge personalen ett ansvar: Att ge personalen ett ansvar för att utföra specifika uppgifter kan öka deras engagemang genom att ge dem en känsla av stolthet och tillfredsställelse när de slutför uppgifterna.

 • Erbjuda karriärmöjligheter: Att erbjuda möjligheter till karriärutveckling och förbättrade arbetsvillkor kan också bidra till att öka personalens engagemang. Detta kan inkludera utbildning för att förbättra färdigheter och kunskaper, erbjudanden om befordran och ökad lön samt förbättrade arbetsförhållanden.

Genom att erbjuda utbildning och träning, sätta tydliga mål och ge feedback, skapa ett positivt arbetsklimat, ge personalen ansvar och erbjuda karriärmöjligheter bidrar vi till att öka personalens engagemang hos Evident Clean.

Åtgärder för att göra medarbetarna mer pålitliga

Så här jobbar vi för att göra våra medarbetare ännu bättre:

 1. Professionalism: Pålitlig personal inom städbranschen uppträder på ett professionellt sätt gentemot kunder och kollegor. Detta inkluderar att vara punktlig, artig och ha en positiv inställning.

 2. Kompetens: Pålitlig personal har kompetens och erfarenhet inom städning. De har utbildning och kunskap om olika typer av städprodukter och städmetoder för att leverera högkvalitativa resultat.

 3. Pålitlighet: Pålitlig personal är pålitlig när det gäller att utföra städtjänster på överenskommen tid och att upprätthålla en hög standard för kvaliteten på deras arbete. De är också tillgängliga för att svara på kundens frågor och hantera eventuella problem som kan uppstå.

 4. Säkerhet: Pålitlig personal har kunskap om säkerhet och följer säkerhetsföreskrifter vid utförandet av städtjänster. Detta inkluderar användning av skyddsutrustning, korrekt hantering av kemikalier och rengöringsmedel, samt identifiering och rapportering av potentiella faror.

 5. Diskretion: Pålitlig personal hanterar kundens privata information med diskretion och respekt. De håller också arbetsplatsen ren och organiserad under arbetet och lämnar inte några personliga ägodelar eller dokument olagligt eller otillåtet.

 6. Miljömedvetenhet: Pålitlig personal är medvetna om miljökonsekvenserna av deras arbete och tar hänsyn till miljön genom att använda miljövänliga städprodukter och metoder.

Personal inom städbranschen ska professionell, kompetent, pålitlig, säkerhetsmedveten, diskret och miljömedveten. De strävar efter att leverera högkvalitativa städtjänster och arbeta på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt gentemot kunder och miljön.

Fotledsskydd när du stukat foten

10 Jan 2023

Fotledsskydd när du stukat foten

En stukad fot är en av våra vanligaste skador. Att använda ett fotledssskydd när du stukat foten kan hjälpa till att stabilisera fotleden och underlätta läkeprocessen. 

Detta förorsakar stukningar 

Att stuka foten kan hända väldigt plötsligt och är lätt hänt. Dom allra flesta stukningarna sker i sambande med rörelse, men det är inte helt ovanligt att en fot kan stukas i stillastående lägen och situationer.

Stukad fot i vardagssituationer

Det kan hända när du är ute på en promenad och råkar sätta ner foten på en omjämn yta eller en kant av något slag. Det kan också ske i samband med någon form av utövande av aktivitet. I hem med trappor är det relativt vanligt att man trampar snett när man är på väg nedför en trappa och när det händer så blir belastningen mycket större då kropptyngden nedför blir en större belastning än normalt.

Stukningar inom idrott och aktivitet

Mång idrottsutövare stukar foten någon gång och allra vanligast är när man är ute och springer i ojämn terräng, men det är också vanligt förekommande inom sporter där man springer mycket. Alltifrån fotbollsutövande till racketsporter som padel, squash och tennis, och till och med inom bordtennis förekommer det stukningar.

Stukat foten i arbetet

Det är minst lika vanligt med stukningar på arbetsplatser. Yrken med stor fysisk belastning är vanligt förekommande i statistiken över fotledsskador. Även här är det ojämna ytor och trappor som orsakar att snedsteg som leder till att foten viker sig och ledbanden dras ut.

VACOtalus fotledsskydd

Återhämtningsprocessen när man stukat foten

Hur lång tid det tar att bli återställd från en stukning beror helt på hur allvarlig stukningen är. Om det bara rör sig om en lättare vrickning så kan det ta från några dagar till en veckan innan fotledsskadan är läkt. För en normal stukad fot brukar återhämtningstiden vara en till två veckor. Vid allvarlig fotledsskada kan det ta flera veckor att läka, ibland längre tid än så.

Fotledsskydd underlättar vid läkning

När man har stukat foten av normalgraden eller värre så kan det vara bra att använda ett hjälpmedel av något slag. Man kan linda fotleden med en gasbinda eller använda ett fotledsskydd. Ett fotledsstöd stabiliserar foteden och kan göra det möjligt att stödja på foten någonlunda. Men det är viktigt att välja ett fotledsskydd som ger stabilitet och rörlighet men som också går att anpassa, samtidigt som det ska vara lätt att både spänna och som att ta av oavsett om det är en strumpa under eller en sko som sitter på foten.

VACOtalus fotledsskydd rekommenderas av läkare

Vill du verkligen ha ett bra fotledsskydd så ska du köpa ett VACOtalus fotledsstöd. För mer information så finns den här hemsidan där det går att läsa mer om detta fotledsskydd och stukade fötter. Det finns att köpa hos Octopus Limedic som har en webshop med många olika kvalitetsprodukter. Förutom hjälpmedel för fotledsskador så finns där också hjälpmedel för andra typer av fotskador och för händer, men också för diabetes och skydd för ortos och gips. 

Äktenskapsförord - tänk på detta

14 Dec 2022

Äktenskapsförord - tänk på detta

Går ni i tankar på att gifta er eller är ni redan äkta makar så finns det mycket att dela, både lyckliga stunder såväl som sorgliga. Men vad händer om ni väljer att gå skilda vägar? 

Äktenskapets avtal är äktenskapsförord

Det är inte bara giftemålet som kan ingås eller avtals mellan makar. Det finns fler kontrakt som kan vara bra att upprätta mellan make och maka. Här beskriver vi ett utav dom närmare.

Äktenskapsförord underlättar skilsmässan

Ett äktenskapsförord kan hjälpa er att på förhand bestämma vad som ska gälla om skilsmässan blir ett faktum. Att upprätta ett äktenskapsförord när man är på god fot med varandra är mycket lättare än att behöva gå in i en jobbig process där man ofta inte drar jämt och kanske till och med behöver ta till juridiska grepp för att lösa tilldelning av egendom.

Kan man skriva äktenskapsförord själv?

Det finns en uppfattning om att viktiga avtal endast får upprättas av kunniga jurister eller erfarna advokater, men det är fel. Vem som helst får faktiskt upprätta avtal som till exempel äktenskapsförord, men också andra typer av juridiska handlingar som gåvobrev, fullmakter, kontrakt av olika slag för fordon, saker med mera. Det finns en webbsida som heter äktenskapsförord.nu som innehåller väldigt mycket bra information och tips på man kan göra olika upprättanden.

äktenskapsförord i Word

Skriva direkt i Word eller likande program

Det finns inga regler för hur äktenskapsförord får skrivas. Förr i tiden så skrevs alla äktenskapshandlingar för hand. Det är innebörden, det vill säga det som de facto skrivs som är det viktiga. Man kan upprätta ett äktenskapsförord med papper och penna, ja till och med så skulle du kunna skriva ner allt på en pappersservett. Huvudsaken att det går att läsa och att det finns underskrifter från makarna så är det att betrakta som enn fullt giltig juridisk handling.

Men om äktenskapsförordet ska upprättas för hand så är det rekommenderat att använda ett datorprogram som Word eller liknande. Då blir det lätt att kunna gå tillbaka och ändra eventuella delar ifall det skulle behövas. Tänk på att inte använda alltför utstickande typsnitt och försök också att hålla en lämplig storlek på texten. Det är trots allt en viktig och formell handling som ska upprättas och då bör utseendet också kännas seriöst.


Använda en onlinetjänst

Sedan flera år tillbaka är det möjligt att upprätta äktenskapsförord online i olika e-tjänster. De flesta tjänsterna är enkla att använda och kräver inga juridiska förkunskaper och tar oftast inte mer än några minuter. När allt är ifyllt och klart så brukar äktenskapsförordet levereras i en pdf-fil till en angiven epostadress. En sådan e-tjänst är avtalshantering.nu som också håller låga priser. Andra leverantörer av onlinetjänster för avtalsskrivning tillhandahåller också juridisk rådgivning eller konsultation som kan beställas tillsammans med ett upprättande av äktenskapsförord eller helt fristående.

Tips på bra tjänst för avtalshantering online

22 Jun 2022

Att skriva avtal är inte något man tar sig an i första taget. Dessutom behövs det nästan alltid juridisk kompetens. Men det gäller egentligen bara om man har en särskild situation eller specifika villkor. Vanligtvis är de flesta avtal och juridiska handlingar identiska och därför fungerar de att upprätta i avtalstjänster online, utan att man behöver ha några juridiska förkunskaper.

På den här sidan om avtal och annat så finns det mer information om just avtalshantering, e-tjänster och vad för olika avtal som finns att upprätta.

Städning brf

22 Jun 2022

Vi får allt fler förfrågningar om att utföra städning för bostadsrättsföreningar. Därför har vi satt ihop en städtjänst som vi kallar kort och gott för städning brf.

Vad som ingår i städning brf

Att städa en fastighet som en bostadsrättsförening äger består i huvudsak av trappstädning eller trapphusstädning som vissa säger. Men det är inte den enda städtjänsten som ingår. På vår hemsida städningbrf.se finns mer information om vilka städtjänster som innefattas vid städning av fastighet.

Vill du redan nu veta mer om städning brf så är du välkommen att ringa till oss direkt på 08 - 749 55 70.

Städtjänster till hösten

26 Jul 2021

Nu under sommaren kan det vara ett bra tillfälle att se över vilka städtjänster ni har och vad för sorts behov som kan finnas till hösten.

Kostnadsfri genomgång av ert behov

Ja, du läste rätt - Evident Clean hjälper er att kostnadsfritt se över ert behov av städtjänster. Kanske behöver ni komplettera er kontorsstädning med en och annan grovstädning per halvår. Eller så kanske en flyttstädning ligger till hands. Oavsett vad era behov är så kan vi alltid hjälpa er eftersom vi är en städfirma i stockholm med ett komplett utbud av städtjänster.

Kontakta oss redan idag

Sommaren är snart över och när hösten tar fart så är det lätt att glömma bort och hinna med att göra en översikt över städtjänstbehoven. Så varför inte kontakta oss nu genom att ringa 08-749 55 70, maila till [email protected] eller använda kontaktformuläret här.

Soliga hälsningar från Micke och Anders på Evident!

Välkommen

Vi erbjuder högkvalitativa städtjänster för företag, föreningar och organisationer. Genom vårt engagemang för att leverera effektiva och skräddarsydda lösningar skapar vi en ren och välskött arbetsmiljö för alla våra kunder.

Evidentappen

Utforska vår Evidentapp och få tillgång till praktiska funktioner och verktyg i din mobil som gör städningen smidigare och ännu mer effektiv.
Ladda ner appen på Appstore Vår app på Google Play

Nyhetsbrev

Följ oss

Länkar

Vi stödjer/sponsrar

Certifieringar


UC-sigill
UC Guld - Högsta kreditvärdighet

Bisnod logo
Bisnode AAA - Bästa kreditvärdighet
Nordiskt Tillväxtcertifikat
Nordiskt Tillväxtcertifikat

Svanenmärket

Seviceföretagens märke

Hör av dig till oss för kostnadsfri genomgång av ert behov!